...voor een optimale gezondheid

Wat doet een sportmasseur?

Masseren
Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet.

Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat.

Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel.

Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je perfect van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en bandageren
De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel, knie of elleboog  voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Informeren en adviseren
Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten.

Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken.

Tenslotte kan een sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

Hoe ziet een behandeling eruit?
Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en wordt een beroeps specifiek onderzoek uitgevoerd. Daarna wordt door de sportmasseur een stappenplan en plan van aanpak opgesteld. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag.

Vitaliteitspraktijk Verduijn

Ter Duinenstraat 33
4574 PT Zuiddorpe

E-mailadres
info@vitaliteitspraktijkverduijn.nl

Telefoon
+31 6 12910179

+31 6 57914009